Thursday, September 23, 2010

A.K.U (Aku Kurang Upaya)



3 tahun bergelumang dengan lambakan draf iklan buat daya penglihatan makin kurang. Bercadang memakai kaca mata gaya Afghan, sebab kanta lekap buat aku lemas 'tenggelam'.


Asalnya tidak mahu mengaku rabun...hinggalah pada satu hari yang indah permai...


"Zal, tu SUDU...bukan straaaw!!" laung Samad tatkala melihat aku menyuakan mulut untuk menyedut air dari gelas minuman.
.
.
.
.
Aku pasrah.
[Tunduk bawah sambil kaki kanan kuis-kuis tanah]

24 comments:

  1. taknak pakai contact lens.. ngeri!

    ReplyDelete
  2. hahah!! dejavu..

    [aku igt aku sorang jek yg tak mengaku rabun]

    ReplyDelete
  3. biar rabun mata
    jangan rabun akal

    :-)

    ReplyDelete
  4. masalah ni.

    kita kena rujuk Dr. Love

    <3 <3 <3

    wink wink~

    ReplyDelete
  5. hanie: kekadang kita takut berdepan ketidaknormalan....huhu

    ReplyDelete
  6. alien: kat planet ko ada vaksin penyembuh rabun ayam tak? kalo ada, aku nak 4 dos....

    agagagagagaagagaga :D

    ReplyDelete
  7. megat: u remind me of 'RABUN'... :)

    ReplyDelete
  8. cakirudin: sapekah DR.LOVE...? doktor ismadi aku kenal la...tu yang ubat mata Kasim Selamat....

    ReplyDelete
  9. nasik tak jolok masuk hidung. kalau tak lagi ngeri.

    ReplyDelete
  10. mimi: kalu lagu tu, mungkin dialognya camni...

    "amponkan mak kaseeeeeem......mak dah tua"
    -sedutan pelem Kasem Selamat.

    ngahahahaahahahaha

    ReplyDelete
  11. halamak...ramai la pulak geng rabun tapi tak nak ngaku rabun nih...kita rock!!! =D

    ReplyDelete
  12. pandangan terhad bila pakai spek..tapi nak drive mmg kena pakai..utk keselamatan..huhuhu..

    ReplyDelete
  13. sukeri sankuik: rock dah outdated la shuk...skang zaman poco-poco...

    yiehaaaaa...andreeee...andreee...

    agagagagagagagaga :D

    ReplyDelete
  14. Ju: utk lebey keselamatan, bleh gak pakai pelampung...

    ngaaaaaaaa :D

    ReplyDelete
  15. sumi: ngahahahahahaa....

    masalahnye, sebelum rabun pun mmg pnah gak experience menda same...

    agagaggagaagaa :D

    ReplyDelete
  16. rasa2 ada parking KHAS utk ko x kat opis?hihihi
    (A.K.U)

    ReplyDelete
  17. ada yin...sentiasa ada... siap F.O.C lagik...

    ReplyDelete
  18. nasib baek kecik2 dulu suka ratah carrot..alhamdulillah..terima kaseh, mak~


    melihat kekurangan sebagai rahmat~

    ReplyDelete
  19. Kena pakai la kawan....Boss Soltura tiga2 pakai spek

    ReplyDelete
  20. firol: sudah order...esok siap! agagagagagagaag :D

    *boleh buat remake grup "Kumpulan Kaca Mata" bro... hoho

    ReplyDelete