Wednesday, October 7, 2009

Tragedi BALIK RAYA



Excited nak raya punya pasal, aku ni jenis yg suka berkemas last minute. Jadiknye malam sebelum balik kampung, aku ditimbuni baju untuk dipacking dalam beg. Duit raye anak-anak buah aku siap-siap packing skali, letak dalam beg kamera...takut lupa. Mercun, aku tak beli walaupun sibuk di remind dek anak sedara aku si kecit Hariri (6 tahun)...

"Pak Chu, adik puasa penuh tau...cuma satu hari je adik puasa sampai tengahari, sebab kecur tengok Akim (kawan dia) makan eskrem. Adik nak hadiah mercun tau!!!" (Cam bergaung kat tinge aku bile dengor)

Siap berkemas, layan pulak drama raya kat TV...gelak terbarai depan TV sampai le lewat malam...pastu TV yang tengok aku. Aku memang camtu, kalo malam sebelum nak travel, memang mata liat sikit nak lelap...tapi bila dah lelap, bangunnya susah yang amat.

Kalau berjalan jauh, aku memang suka gerak sebelum Subuh. Syok drive sejuk-sejuk, pastu bleh tengok matahari terbit. Whoa...tangkap nganga.....

Semangat gila pagi-pagi buta dah mandi....brrrr..pakai cologne, wangi seh...ehehhehee... Sumenye berlangsung dalam keadaan mata yang separuh lalok dalam bilik yg agak gelap (bilik aku lampu kalimantang dah lame tak menyala..starter kot). Gile ensem (perasaan aku je...wakakakakaa). Ikut plan, bangun kul 3 pagi, siap-siap mandi, start enjin keta...bedesup sahur kat McD Sg. Besi. 

Sampai McD, panjang gile line...perghhh...aku beratur ngan penuh sabar dan perasan ensem...haha...

Sorang-sorang lepas line...dalam menunggu (sambil cuak tengok jam takut Imsak dah dekat!) aku perasan cam ada orang dok ushar aku...kembang sekejap....ewah... Tiba-tiba aku menangkap satu statement yg mampu buat aku commit Kamikaze kat situ gak...

Dak Kecit: "Ibu, ibu...nape abang tu pakai baju TERBALIK?!"
Mak dia: "Shhhhhhh!" (Marah-marah gelak)

Aku: T_T (rase cam ada keta kebal terbalik timpa aku)




9 comments:

  1. adoi!!!dah x ensem jdnya :-( huaaaaahuaaahuaaa
    pesanan buat ko lps ni,hati2 sarung baju di badan.khihkhihki.

    ReplyDelete
  2. pasni aku akan cuba "ukur baju di badan sendirik"

    kuikuikuikuikui..... :D

    ReplyDelete
  3. kuikuikuii..
    tu lah.. cepat2 idupkan balik lampu tu..
    kan dah malu..

    ReplyDelete
  4. Ye...malu tahap gaban...nak2 bila perasan label Giordano terjuntai keluar...tersembul bikin malu.... T_T

    lampu kalimantang akan segera ditransformkan menjadik lampu meja aisumi chan.... HAHA

    ReplyDelete
  5. hahahah..kena torpedo sekali.

    ReplyDelete
  6. wakakakakakaka, sangat outspoken budak2 sekarang, haha

    ReplyDelete
  7. Firol: yup, kena bazooka terus...seminggu tak ilang aib...hoho

    zharif: moralnye, jgn main2 ngan dak kecit...diorg ni komentator paling jujur...isk isk... T_T

    ReplyDelete
  8. saye suke budak tuh...sgt jujur..ahahahaha

    ReplyDelete
  9. Bella: yup, saya pun suka budak tu...cam nak piat2 tinge... HOHO :D

    ReplyDelete