Wednesday, January 20, 2010

Surreal Kebab...Kebabom




Minggu lepas, housemate aku outstesen. Nak tgk TV sorang-sorang kat rumah pun boring. Takde member gelak. Dahle siaran cuma TV1, TV2, TV3, 8TV ngan TV9 (tu pun rabun-rabun ayam). NTV7...haram. ASTRO tak mampu. Jadinye Ahad, aku mengusung kamera ke KLCC.








Jalan-jalan sepanjang hari. Harap-harap ada  subjek menarik untuk di 'snap'. Hampa. Sejurus menjejakkan kaki ke taman, hujan turun dengan lebat. No outdoor shooting la gamaknye. Kebetulan baru pas nonton 'AVATAR' yang best tahap gaban...visual bikin nganga... Semangat nak shoot gambo taman la kononnya.









Kerna hampa, aku membuat U-TURN ke Food Court. Kebetulan perut berbunyik, mintak diisi. Aku teringin nak makan spageti kat Kyros. Sambil terbayang setompok mi itali ditabur cebisan daging ayam enak, sambil tu gak terbayang AVATAR. Mi itali. Avatar. Kyros Kebab. Mi itali. Avatar. Kyros Kebab.


Berjalan ke Kyros, aku menghampiri kaunter sambil mata tertumpu ke arah gambo mi enak di menu dinding.


"Kak, KEBAB satu...chicken," order dengan lancar selesa tanpa toma'ninah, sambil menjilat bibir tanda tak sabo.


Makanan sampai.... "KEBAB..??? Adoyaiii...." (bukan penggemar tegar)


Silap order. Sememangnya aku membayangkan spageti, tapi aku terorder kebab. Nak kensel tak boleh. Sebab bukan silap waiter. Silap aku.


Arghhh....ujung minggu yang sengal. Dah le terbaca sokkabo semalam! 


Semuanya gara-gara SURREALnye Avatar...



15 comments:

  1. menangis si kebab...sebab tak abis dibaham....

    ReplyDelete
  2. itu dah membazir..kesian si kebab..

    ReplyDelete
  3. sebab si kebab debab...tak mampu nak abih lahap... :p

    ReplyDelete
  4. terus tersilap banyak haahhhaha

    ReplyDelete
  5. xsangka bol;eh terpengaruh sampai ke kisah kebab
    ish3

    ReplyDelete
  6. Firol & Joe: Bila FANTASI mengatasi REALITI, KEBAB pun nampak cam SPAGETI.... hohoho

    ReplyDelete
  7. la...best tu kebab..lagik2 kalu kebab daging yang letak dlm 'poket doraemon'tu..
    apsal x panggil aku weh?
    sampai ati
    ***sambil tunduk kepala..

    ReplyDelete
  8. citah: ikekekekkee...next time aku makan kebab, aku panggil ko guna 'Pintu Sukahati' (ikut sore Doraemouun) weee :D

    ReplyDelete
  9. wokeh2..no problem
    tapi mcm lh ko de pulak 'pintu sukasuki'tu

    ReplyDelete
  10. haih....kalu citah = misae....adakah mustahil aku = Doraemouuun? ikkekekekekeke

    ReplyDelete
  11. cesss...sejak bl aku jadik misae ni?
    eh..ko bukan sinyu ke?
    eh..ke sizuka?
    hahaha
    *gelak cekak pinggang

    ReplyDelete
  12. sungguh sinis kata-katamu Citah....

    yang pasti aku bukan Dorayaki...ummm lazat ditelan.... HUAKAKAKAKAKA

    ReplyDelete
  13. sinis? kat mn plk yg sinis ni?

    p/s : dorayaki best ke weh?
    ngeri ah....hahahaha

    ReplyDelete
  14. sinis-sinis manja kot...wakakakakaka...tak la, gurau-gurau sokmo...

    p/s: Dorayaki aku pnah makan skali....cam kacukan pau + apam balik.... HOHOHOHO

    ReplyDelete