Friday, June 5, 2009

JIMAT ke KEMUT!?

Akhir-akhir ni aku asyik mimpi mendalah yang sama....rasenya dah 2-3 malam... Mimpi memegang dan membelek satu gadget yang dah lame aku teringin nak beli.....dalam mimpi tu aku tersenyum bangga cam orang gile....wohohoho...bahagianye.....

Jadinya, aku dah mula-mula menyimpan duit...sikit..sikit... Aku dah skip makan gak... Takpela, bulan puasa pun aku tak mati kelaparan, setakat skip lunch atau breakfast, takde hal punye....lagipun mmg nak kurangkan berat badan yg makin berat ni hah...BMI aku dah slip ke 26 point....hauahuahua....kira cam 'killing two birds with one stone' la gamaknye....hoho

Makan pun dah tak mewah-mewah....kadang-kadang bergantung pada Megi....

Jadinya sekarang, aku paling takut kalau-kalau bila beli Megi.....



....takde PERENCAH!!!

(untuk pengetahuan semua, mase aku kat asrama dulu, aku pnah makan Megi ngan kuah MILO....memang satu pengalaman ngeri....yang sukar untuk digambarkan!)

PERHATIAN: Megi tak baik untuk kesihatan....amaran dari KEMENTERIAN KESIHATAN UGANDA.

10 comments:

  1. miggu ni je i dh mkn 5 bungkus megi..ahahahah..botak la saye..ni sume gare2 ari2 ade exam

    ReplyDelete
  2. believe it or not, yesterday mase tgk TV, i realized that i have a slight bald spot kat atas kepala....

    uwaaaaaaaa.....samo le kite.....

    kena gi Yun Nam la pas nih...ahaks...

    ReplyDelete
  3. ciss...ni nangis sebab GELAK....

    ampes.... :D

    ReplyDelete
  4. klo xde mgi ..kebulur la aku since megi tu dh jadi makanan ruji gamaknya..waaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. buleh, cuma berpada-pada....takut kang tak yah berSIKAT2 lagi dah...

    botak kepala....WAKAKAKKKKKKAKAAAAKA

    haru... :D

    ReplyDelete
  6. aku rasa aku nak ym ko...ade hal sket..apa ym ko?

    ReplyDelete
  7. no hal... kang aku bagitau...

    ReplyDelete
  8. maggie mahal la.

    baik hang makan tesco brand je. haaa.. tu lagi jimat.

    but then, tak elok untuk kesihatan la.

    mana lagi penting? gadget ke, kesihatan ke?

    ReplyDelete
  9. skali dokter sound daa....

    hehe.. :D

    yup, dah tak makan megi dah....dah tobat....hehe...coz recently ada satu awek kat midvalley tegur, kata nampak bald spot kat kepala...sob sob sob....

    *tunduk bawah sambil kuis-kuis kaki kat tanah.... :(

    ReplyDelete