Thursday, December 31, 2009

Bon Voyage






Satu lagi tahun bakal menggulung tikarnya, di saat ini, jam tangan Mont Blanc aku yang berharga 20ringgit yang aku beli di Jalan Masjid India sempena Hari Raya sudah pun menunjukkan jam 2.15 petang, bermakna ada lebih kurang tak sampai 12 jam lagi...2009 akan...MATI...


2010...kita akan meningkat umur ke satu lagi angka... Ini satu fakta yang kita selalu risaukan. Tapi sebenarnya, jika diikutkan Kalendar Hijrah, kita sebenarnya lebih tua dari usia kita yang sebenar. 


Kenapa?


Sebab tahun Hijrah hanyalah 355 hari, kurang sepuluh hari dari kalendar Roman iaitu 365 hari. Jadi jika dihitung-hitung, ada kemungkinan besar aku sebenarnya dah berumur...30 tahun!?? (Tapi masih kacak & muda...hoho) 


Mari kita tengok apa yang aku achieved untuk tahun 2009 yang penuh kegagalan ini (PARADOKS spontan):


1) Aku disayangi segolongan orang, tapi dibenci sebilangan yang lain. 
   (Nasihat: JANGAN BERCINTA DENGAN KAWAN BAIK SENDIRI PASTU PUTUS!)
2) Aku suka mengambik gambo.
3) Aku berjaya menyambar SLR.
4) Kereta aku banyak buat hal.
5) Duit banyak habis sebab keta banyak buat hal.
6) Aku mula kenal dengan ramai pemilik bengkel dan jugak pomen-pomen terlatih.
7) Aku ditipu bengkel kereta, pemilik bengkel dan pomen-pomen terlatih.
8) Banyak orang belanja aku makan.
9) Lagi banyak aku belanja orang makan (agaknya).
11) TAKDE BONUS... T_T


Pencapaian terbesau....


Aku berjaya membukak blog dan berkenalan dengan ramai orang...yang hampir sumenye aku tak pnah jumpa, tapi cam dah kenal lama.... To che...to che....


Harapan aku untuk 2010...


Semoga sume ahli kuarga, kawan-kawan dan orang yang membaca blog aku ni dirahmati Tuhan, diberkati dan dimurahkan rezeki.... Dan semoga aku cepat jadik kaya tapi tetap tak lupa pada Dia. 


HUOII KORANG...TENGKIU SINGGAH SINI! (sambil buat ombak)


HEHEHEHEHE..... :D



16 comments:

  1. jam tgn CAT racing aku kol 3:25ptg SELAMAT TAHUN BARU 2010 :P

    ReplyDelete
  2. CAT? meow meow?

    Slmt taun baru cina ayin... :p

    ReplyDelete
  3. sharing-is-caring: insyaAllah...singgah punye... hehehe...

    kong hei kong hei.... :)

    ReplyDelete
  4. huhu! kalo umor kamo 30 maknanya umor aku sudah 27 tahun kot...tuanya aku..isk!

    ReplyDelete
  5. iya dong...mungkin juga sih... :)

    mudo kek ati xpo...

    ReplyDelete
  6. bro..nnti kite wat gathering...ok??...

    ReplyDelete
  7. salam tahun baru,bro!!!hahaha..duit habis kat pomen kete ye.,silalah cari yang betul2 bertauliah, okay..

    wish u all d best!!!

    ReplyDelete
  8. selamat tahun baru 2010..

    owh saye juge sudah tua..!!!arghhh tidak mahu!!!

    ReplyDelete
  9. salam tahun baru chenta... :)

    tu ar pasal...ni kena topup balik SAVING...dekat seribu tu... scam dekad baru ... T_T

    ReplyDelete
  10. BELLA :)

    sejak gleme masuk Twilight nih, bz eh? masyuk tuh pelem box office... HOHO

    waduh, kamu nggak tua dong...yg tua itu cuma nombor... ikekekekekeke :D

    jiwa muda takpe... ngeh ngeh ngeh...

    ReplyDelete
  11. selamat taun baru...lama tak blogwalking? :)

    ReplyDelete
  12. hooo..banyak rentetean nya..

    jangan lupa 2010 ni ...........kemunculan LAGEJ

    ReplyDelete
  13. Firol: sukses...sukses...sukses! :)

    ReplyDelete