Friday, April 30, 2010

Setahun Aku Berjalan


Sebagaimana sukanya aku pada langit petang, 
Setinggi itulah aku appreciate korang...thanks kawan-kawan :) 
[Anjung: 6.58 petang]


Whoa...cepat masa berjalan...sedar tak sedar dah setahun aku ber-BLOG. Ulang tahun ke-1! HOHOHOHO...


Paling best, aku kenal [literally] ramai blogger-blogger hebat. Istilah mudah dan paling sesuai....KAWAN. Ada yang muda-muda lagi tapi matang mengalahkan aku yang belum tua. Ramai yang berbakat...dan aku memang suka berkawan ngan orang yang kreatif & rasional. 


Aku tak kenal diorang muka-bertemu-muka, tapi aku dapat rasa keserasian dan adanya tindak balas 'kimia' yang mendekatkan kau dan aku jugak kita


Megat Eusoffe: bleh aku katakan...PRODIGY. Aset negara nih...hehe...rasenye dlm mase 10 tahun lagi, maybe dia bleh jadik seniman tersohor. Banyak aku belajar dari karya-karya & penulisan dia...


Firol: pun terer bab-bab & penulisan...cikgu yang aku panggil 'bos'...bleh? Tanpa dia, takdela nama aku dalam LAGEJ & Soltura...tengkiu bro...hehehe


Citahruddin: gadis yang menggelarkan dirinya Wanita Zimbabwe Terakhir...hahaha...tulisannya agak 'sengal'...tapi memang tu la yang aku suka baca....kalau hari-hari baca yang serius je, mau muntah darah aku.... hohoho :)


Hanie: tag-team si Citah....2 x 5 aku rase dua-dua orang nih...hehe. Cuma aku yakin dia bukan warganegara Zimbabwe...sebab pnah nampak gambau dia yg putih gobu... hoho (aku puji tuh...hehe)


Shukri: kecik-kecik cili boh....hoho... kalau la aku mase umur-umur dia dah terer menulis cam dia, dah lame aku apply jadik editor kat Daily Planet. Tulisan dia kekadang ringkas, tapi mesejnya mendalam...mudah dihadam. Tabik spring...!


Kejora: aku rase dia pandai main gitar..sebab gambau dia tunjuk dia main gitar....hahahahaha. dia pun 3 x 5 ngan Citah & Hanie rasenye...bolehla tubuhkan pasukan gusti...masuk WWE...orait geng... :D


Melatidaisy: bukan selalu aku jumpa penulisan ilmiah & Islamik....tapi aku jumpa di blog MD. Banyak nasihat & tips utk jadi Muslimin & Muslimat hebat... Teruskan menulis ;)


Joegrimjow: student Malaysia di Sheffield. Oleh sebab aku tak dapek menjejakkan kaki ke oversea (hatta Singapore skalipun...hoho), jadi aku suka dengo cite orang je...cita-cita aku memang nak sambung stadi kat UK, sebab kat situ je bidang aku bleh berkembang. Kata orang, nak rase Budu yang ORI, gi la ke Kelate, same cam aku...bidang Kesusasteraan Inggeris, lebih 'kaw' kalau belajar kat sane. Sebab memang kat situ tempat asal dia. Joe ni banyak update cite student-student Malaysia. Tu yang best baca. 


BellaLuna: pun student Malaysia kat USA. Ntah dah balik Malaysia ke blom...lame tak update blog dia...Hallo, where are u? HUHU


Ayin: satu-satunya blogger yang berjaya menjejak aku...kelebihan ilmu Sains Informasi & selaku pengawal library memberi kelebihan pada beliau untuk menggodeh internet...HAHAHA. Satu-satunya blogger yang mengucapkan Happy Birthday  kat aku melalui tipon... Tengkiu bro. Blog dia menceritakan kehidupan sehari-hari penjawat awam dan selaku seorang anak berkedudukan 'tengah' dalam family. Sempoiiii...


Azlan: kawan baik aku...orang pertama yang mengucapkan tahniah atas kelahiran Lagej, dan orang pertama yang menerima naskhah Lagej bertandatangan percuma dari aku setelah dia membelanja aku Nandos... hey, blog dia "Menulis Dalam Gelap" pun hebat...simple, cuma 2-3 baris ayat dalam satu-satu entry...tapi pedas, hangat dan masuk akal... HOHOHO... (feymes la ko pas ni Sele woi....50% profit ok? hohoho). Tapi apesal dah lame tak update???


AnisaHangTuah: gadis Johor yang unik...mengambil ijazah kewartawan di Utara. Blog dia banyak cerita kisah-kisah student & personal....memang anak, adik, kakak & kawan yang baik...mungkin bakal pengganti Karam Singh Walia...atau Oprah ;)


Eqbal: brader kembar hebat....tapi aku kenal sorang je....terer bidang Sains dan bakal doktor (agaknye la)...minat makan & fotografi, cam aku gak.... tapi aku jaki gile, sebab aku tak pandai Math & Sains cam dia...SPM pun cangkul....Andai bisa diputar waktu, aku akan rajin-rajin hafal sifir.... T_T


AiSumiChan: blog Quirky Butterfly dia punya ratusan pengikut. Peminat tegar Sup Urat Ketin, dan rajin buat award & contest kat blog...hey3x, bila mau bagi aku satu hadiah... ;p


ChentaAtiku: penulis blog yang menulis tentang tema cinta...especially pada keluarga....pun ada blog fotografi sendiri... antara pengunjung tegar blog aku... terima kasih :)


MiraCun: baru kenal...penulisan tentang kisah-kisah student di universiti kebanyakannya...mungkin tak lama lagi ada entry "Liza Burung Hantu" atau "As...Asmidah!"...dengan scene baling telur dalam ketapi... hoho.. tungguuuu....


Peeps: bekas bos aku yang lebih kurang sengal...suka mengupdate tentang muzik dan lifestyle...darah 'art' le katakan...suka melintas jalan ngan gaya itik yang nak hampir dilanggar steamroll... suka buat lawak tak kira masa dan tempat... Peeps: ko orang paling gile & sempoi pnah aku jumpa... [err...gua compliment lu bos...hoho]


Mungkin ramai lagi yang aku tak sebut....takpela, maybe lain kali...yang pasti, bagi aku...korang sume best. Maybe akan di mention dalam entry-entry akan datang. InsyaAllah, akan ada Ulang Tahun ke-2...3...&  seterusnya... Walau sape pun korang, terima kasih sebab bagi IMPAK besar dalam hidup aku yang kekadang suram-suram mendung nak hujan....


[err..aku memang suka hujan...hoho]

35 comments:

  1. wehhh,..wanita terchantek zimbabwe lh!!

    x pe, aku dh bwk jumpa tulisan aku g jumpa embah aku tadi.embah aku bg urut kt dia...semoga dia x sengal2 lagi..

    hahaha

    ReplyDelete
  2. ooo...wanita terchantek zimbabwe kan? tu la, perkataan 'terchantek' tu yang wat aku tergeliat lidah...sebab dia lengkap ngan tajwid dan mahraj huruf yang bersimpang siur... tu yg aku tertulis pkataan lain tuh... wakkaakakakakaa

    takpe, sengal pun best...jgn ubah... :D

    ReplyDelete
  3. hahaha..tang 3x5 tu yg tak tahan tu..tak pe..kita saling menceriakan idup memasing. serius sgt pun mau berdarah idung jugak..kan kan kan :P

    [aku tak pernah igt besday blog huhuhu =_=" dan suka main hujan jugak.. :P]

    ReplyDelete
  4. kalu cita hong kong....berdarah idong lain maknanye...especially yg tersembur2 cam Stephen Chow tuh....18sx wor....wakakakaakkakaka

    [blog aku diberanakkan bulan empat, tu yg senang ingat...muehehehehehe]

    ReplyDelete
  5. alif: 1st time jumpa kamu....jemput masuk... time kasih ;)

    ReplyDelete
  6. hoihhh..itu bayangan level 18 ke atas...br la darah nyembur2 gitu..

    hahahahaha...

    ReplyDelete
  7. hanie: perghhhh..lain macam bunyik tu.... [kanak2 bawah umur 13 taun, sila tidoq skang] hoho

    ReplyDelete
  8. baik lh incet...thengkiyus seng akeh2 lebok ne jeneng ku nang blog kuwe

    ReplyDelete
  9. ojo koyo ngono...iki ora opo-opo kok... arghhhhh terbelit lidah...aku serender... ;p

    ReplyDelete
  10. iyo lh..tp kan, orak png eneng wong lebok ne jeneng ku nang blog..meh arep nanges lo...

    hahahaha...hah, sila asah lidah untuk mengelakkan lidah anda tergeliat...

    ReplyDelete
  11. citah: patutkah aku bercakap Jerman? wakakakakakakaa...

    ehehehehhe...its ok la kawan, tak abes petrol pun aku mention kawan2 dlm blog....paling2 pun aku guna letrik & streamix opis je...tettt...

    utk kawan2, kekadang aku saggup wat ape je wor.. :D

    ReplyDelete
  12. loh..kuwe ngomong opo yo..aku kok orak phm...

    hahahaha...

    p/s - sanggupkh ko bg adiah kasut baru kt aku? aku kwn ko kn? kn? kn? tamau kasut wanita tau (^_^)

    ReplyDelete
  13. cheit....

    boot jamban kuning Phua Chu Kang aku ada banyak...ko nak? jgn ko wat main bola udah le...tu bukan boot soccer... WAKAKAKAKAKAKA :D

    [tipu...aku takde sebenonye...muehehehehe]

    ReplyDelete
  14. hah.

    selamat ulang tahun belog.

    ceh. macam tak masok je.

    <>___<>

    bhahahah!



    wooohhoooo!

    ReplyDelete
  15. jgn tertipu dgn gambor..

    yg sebornya..aku xreti main gitar pun..eksen je lebih..hahahahhaa..

    ReplyDelete
  16. salam..

    alhamdulillah da setahun..happy besday 2 ur blog!! teruskan mecoret tanpa jemu..semoga rahmatNya sentiasa bersamamu:)

    (oo..bro dulu BenL ke..baru tau..mantap2..hehe)

    ReplyDelete
  17. keep on writing (^__^)

    terharu sebentar~

    ReplyDelete
  18. waaaa bangge jap ade name kt entry ni..time kaseh...ngahahaha..

    btw, i'm still here..in california..blom blk lg sbb dh keje di sini...weee..

    n blog plak, dh mls nk update..ahahaha

    ReplyDelete
  19. Berd: time kasih byk2... [masok...masok...ngeh ngeh] :D

    ReplyDelete
  20. Kejora: err....pasni aku nak gambau ngan kapal terbang lak lah...myb nnti org ingat aku drebar eroplen... muehehehehe... :)

    ReplyDelete
  21. chenta: tengkiu...kalau boleh nak masukkan sume org... kamu gak... teruskan menulis & photo-ing...wokey... hehe

    ReplyDelete
  22. Bella: mestila...u kan one of my earliest visitors...mase blog ni masih baby-step lagik... hehe..

    whoa...sudah kije... bile mau blanje? ngeh ngeh ngeh :D

    ReplyDelete
  23. eceh..blanje??bule2..silelah dtg sini..ngahahaha

    ReplyDelete
  24. wah nama aku ada.tq riz,apa2 hal pn usia blog kita sama.setahun jagung baru.apa2 pn teruskan menulis k?leh isi masa senggang aku kat opis :D

    ReplyDelete
  25. ayin: begheeeh... kang belanja aku k... ngeh ngeh ngeh :D

    ReplyDelete
  26. mELATI dAISY: aiseeeh...kantoi.... ikekekekeeke. tulisan itu senjata penulis...gunakan sebaiknya... ya sis ;)

    ReplyDelete
  27. Terima kasih...tapi ada lagi yang hebat...aku cume tempelen je.

    Teringat Faridzal pernah tanya masa nak buat Lagej..

    Apsal pilih budak haris ni..gua rasa ada diskriminasi tempat kelahiran yang sama je?

    Budak ni ada future..tak kosong punye penulisan, budak baik ni....

    Faridzal terus tick setuju dalam list lagej

    ReplyDelete
  28. Firol: wohoohoo...

    recognition yang wat aku terharu...time kasih bos. aku harap dapat tulis naskhah yang bukan hanya ada nilai estetika...tapi buat kita berfikir di luar kotak...though lately, aku banyak meraban je..hehe... time kasih 1000x....

    kalu aku ke peringkat 'final' dan berjaya capai apa yg aku citakan, kau salah seorang dalam senarai ucapan tengkiu aku... :)

    ReplyDelete
  29. terima kasih kerana pilih aku jadi sebahagian dlm list kawan-kawan kamu...

    ppsstt - apa barang amik gambor tepi kapal terebang..amik la tepi roket atau kapal selam...lagi macho..hehe

    ReplyDelete
  30. kejora: tepi kapal selam??? blup blup blup...... "u jump, i tengok...." orait tak? WAKAAKAKAKAAKAKAKA

    ReplyDelete
  31. bro...boleh edit lagi tak...ok dah tu...then ikut syarat...mana tau rezeki...

    ReplyDelete
  32. HEHEHEHE....hadiah...hadiah.... yahuuuu... :)

    ReplyDelete
  33. oh aku sungguh terharu. nak p nangis kat corner bilik sat. BRB...hahahahah

    ReplyDelete
  34. Peeps: ooo...nanges eh... meh aku lempang laju2....

    WAAKAKAKAKAKAAKA :D

    ReplyDelete