Monday, June 7, 2010

The OTAIs







Hidup kita banyak insiden spontan yang tak disangka. Adakalanya buat kita ketawa macam nak gila.


Beberap hari ni aku sebenarnya agak rungsing, banyak urusan yang belum settle. Itulah aku. Bila ada masalah, semuanya tergambar jelas di muka. Kejadian tadi buat aku ketawa tak semena-mena.


Lunch tadi aku dan kawan-kawan menuju ke PKNS. Kami melintas dua orang warga senior yang sedang bersembang. Bunyinya seolah-olah sudah lama tak berjumpa.


Pakcik A: 
"Maaf lah lama tak jenguk. Saya sibuk kebelakangan ni. baru balik dari Europe." [dengan slang ye!]


Pakcik B: 
"Ooo...takpe...takpe. Pegi naik APA?"


Pakcik A:
"?????"


Dengar je, aku ngan si Pejal [member] dah bertampar pipi dah. Gelak tak ingat! WAKAKAKAKAKAKAA


Pakcik B memang pandai buat lawak spontan. Atau dia sebenarnya silap dengar atau tak faham ayat kekwat si kawan. Err...hipotesis aku yang ketiga adalah...dia menggunakan taktik PERLI tahap gaban.


HAHAHAHAHAHA


Tabik spring. Aku suka pakcik nih! Agagagagaagggaa :D


------------------


NOTA KAKI: Aku bukan jaga tepi kain orang. Sekian.

12 comments:

  1. kalo aku gelak gak, tapi cover2 la.
    hahahhh
    perli tahap gaban tu.

    ReplyDelete
  2. apsal pakcik A terkejut? tak true la pakcik ni! hihi

    ReplyDelete
  3. NGEH NGEH...kan kan...

    maka, sayangilah warga tua.... :D

    ReplyDelete
  4. mungkin pakcik tu igt EUROPE tu kat area sungai buloh sana kot..

    hahahaha

    ReplyDelete
  5. farwalis: tak terkejut...mungkin konpius tahap cipan... wakakakakaaakaka

    ReplyDelete
  6. hanie: 2% sangkaan aku begitu...mungkin gak uncle tu sound trouble...sian....

    ReplyDelete
  7. hehehe..miscomunication nih..haha

    ReplyDelete
  8. hahahahah...bagus2~ apsal x mintak sain pakcik B?

    ReplyDelete
  9. kejora: mungkin gak...haha :D

    ReplyDelete
  10. citah: aku dah 'ter'dengo pun dah cukup baeek...mau dikarate dek pakcik A & B kang...

    agagagaagaga:D

    ReplyDelete
  11. Firol: aku nak berguru ngan dia ar camnih...hoho

    macam santan, lagi tua kelapa lagi pekat...

    ReplyDelete