Thursday, July 15, 2010

Hitler Oh Hitler [dari e-mail]

SEKADAR MEMANJANGKAN ILMU...WALLAHUA'LAM

Nota: Sejak dahulu lagi aku memang tertanya2 kenapa Hitler terlalu membenci Yahudi sehingga melaksanakan holocaust. Mungkin email ini antara jawapan nya...

Kini, amat berminat untuk membaca tesis tersebut!!

Berikut, email drp seorang sahabat
===========================

Assalamulaikum wrt

Saya dapat artikal ni dari laman web. Menarik utk dibaca siapa Hitler sebenarnya yg selama ini kita ditipu oleh barat……

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua... 

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini... 
Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?" 

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler. 

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya. 

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?" 

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : " Ada dua sebab - 

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel . Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti. 

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu. 

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau... 

Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir... 

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy


Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet. 

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara : 

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler. 
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah... 

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam. 

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi... 

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar 

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German. 

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku" 

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?" 

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas... 

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

Keratan akhbar

8 comments:

 1. Sikit yang ditinggalkan pun boleh binasa nikan pulak kalau ramai.  p/s-Trima kasih...komen yang terkesan sgt kat aku

  ReplyDelete
 2. Firol: Allah maha mengetahui segala apa yg di langit dan di bumi...
  .
  .
  .
  .
  no prob bro...aku dikelilingi ramai pendidik...jadi aku cukup paham ape ko rasa... asal ko ikhlas dgn apa yg ko buat, InsyaAllah ko buat pilihan yang tepat. Aku sokong.

  ReplyDelete
 3. sebab ni germany olwes jadik team peberet appa & aku. bukan tak tentu hala punya sokong.

  oh appa...elebyu!!!

  ReplyDelete
 4. ozil heh? ngahahahahahha....

  *bukan penduduk Parit Jerman @ Muor :D

  ReplyDelete
 5. sele: hi mulder....! [xdo kaitan]

  ngahahahahhahaa

  ReplyDelete
 6. He was one of my favorite historical figures even before I read this. Amerika jatuh kan dua bom atom atas perintah siapa? Ramai pun tak tahu nama presiden Amerika tersebut. Itu pembunuhan yang paling besar (dalam masa paling singkat) dalam sejarah tetapi tidak ada sesiapa pun ambil peduli. Sebabnya ...sejarah ditulis oleh pihak yang menang .....moga-moga akan lahir lagi seseorang yang berpandangan jauh seperti Hitler .....

  ReplyDelete
 7. Salah satu sebab kenapa Yahuud wajar diperangi. Menyuntik 'insulin' yang melalaikan jiwa dan minda. Yup, there's somethin' bout Hitler.

  ReplyDelete