Wednesday, November 11, 2009

Kaki PANGKAH


(Kuar Tandok!! Ngeh ngeh ngeh...)



"Demo ni muko budak WUFI*"

Ni le statement member baik aku, Awie si budak Besut merangkap room mate time study dulu yg slalu hinggap kat tinge aku. Kekadang nak tergelak pun ado.

Besar cabarannya pegang title tu, bila orang nampak kita cam malaikat tapi hakikatnya tak bape nak malaikat...HAHA.

Ingat entry sebelum ni tang zaman-zaman Brutal aku mase kecit? Ikekekekekekeke.

Alkisah...dulu arwah bapak aku jaguh main gasing pangkah kat Kota Tinggi. Siap ada team sendiri kat Felda kitorang. Siap ada jersi tu, jangan memain. Kat DESARU (resort glemer), kalo ada event, especially berkaitan ngan Pelancongan, team arwah slalu buat performance. Aku ikut ar skali...hehe. Mase tu la 1st time jumpa Mat Saleh + Minah Salleh depan mata...gaga..

Kat bawah kolong umah kitorang, bapak aku buat satu mesin khas (arwah memang kreatif + inovatif orangnya, cam aku...huhu) untuk buat gasing pangkah. Kat situ la arwah kapak cebisan-cebisan kayu, lekatkan dia punya paksi, kasi polish dan kaler. Aku memang suka tengok bapak aku godeh-godeh gasing dia. Jadi, kat bengkel mini dia tu, banyak la gasing bersepah-sepah.

Aku suka gak main kat situ. Korek-korek tanah. Guna gasing abah.

Satu hari, datanglah anak Pak Imam ngan kawan-kawan kitorang main kat situ. Leka main, aku pun tak tau setan ape yang rasuk aku time tu, aku angkat sebiji gasing (berat wor!!), sekonyong-konyongnya ngan penuh bergaya ala-ala pemain gasing profesional, terus je pangkah kepala anak Pak Imam...yang tua 2-3 taun dari aku.

Crootttt! Darah kuar dari kepala anak Pak Imam. Melalak tak ingat dunia budak tu. Masa tu aku cuak gila. Mau tak cuaknye, terbayang kena kejar ngan parang ngan bapak dia...takpun mak dia. Tak pun bapak aku.

Mak aku pun cuak gak time tu..hoho. Agaknye berkat muka WUFI aku yang sangat meyakinkan, mak dia yang kebetulan tengah bersembang ngan mak aku kat anjung umah tu selamba rock je cakap kat anak dia yang tengah meraung tuh...

"Takpelah...dia (aku) kan kecik lagi...." sambil usap-usap kepala anak dia yang berlubang tuh.

Aku??? Apo laie... Bedesuup larik........takut kena pelangkung ngan arwah abah. (Nasib baik aku berjaya escape Pedang Setiawan ayahanda...muahahahahahaha)


*Nama satu kelab yg bertindak cam 'Badan Pencegah Maksiat' masa kat universiti dulu yg membawa konotasi warak + alim ulama'...

14 comments:

  1. mesti anak pak imam 2 ingt ko sampai mati tragedi gasing ni zal.huhuhhu

    ReplyDelete
  2. "Of Course", memetik iklan POTONG.

    ngeee :D

    ReplyDelete
  3. ape jadik eh?

    akhirnya, masing-masing pun membesor bagai johan....sengketa dilupakan...aritu raya, sempat sama-sama pegi Bara'an (Marhaban)... :)

    ReplyDelete
  4. cik EPAL mesti ex-IIU kan? ehehehehe...

    kat mane lagi ada WUFI... :D

    ReplyDelete
  5. perghhhh...buleh thn gak ko ni...

    ko x moh wat mcm tu lg ke?

    ReplyDelete
  6. mak yg bagus..
    backup anak..
    gud2
    :D

    ReplyDelete
  7. terbaek!!!!sungguh bergaye paku kepale anak org gune gasing....ahahahha

    ReplyDelete
  8. citah: aku dah insap.... T_T

    lea: err...tu statement mak budak tu... mmg bagus, backup anak jiran yang pangkah kepala anak sendiri...hoho :D

    bella: tu ar...dah waras sket ni baru tpikir... "what on earth??" :D

    ReplyDelete
  9. cik At-Tuffah: yup...otai gak le.. hoho...

    ReplyDelete
  10. blog-hopping...

    "Demo ni muko budak WUFI"

    LOL~

    :)

    ReplyDelete
  11. thanx for hoppin' in...

    std IIU kah? har har har...

    ReplyDelete