Tuesday, November 3, 2009

Sumpahan NASIK AYAM




Entah apa 'koyanya' (sesekali aku terer berdialek Kelantan gak...haha), hari tu aku buat sesuatu yang membunuh reputasi aku sebagai pemuda ganteng (Indon pun ada sikit terer...hahaha lagi). Cewah....

Petang tu lepas Solat Jumaat, Wak (ofismate) ajak makan kat PKNS. Ada foodcourt situ yang agak enak Nasi Ayamnye. Ya, aku setuju dengan pernyataan tersebut...haha. Ngidam gamaknye...sebab dari minggu lepas lagi dah sebut-sebut, tapi tak jadi sebab last minit cancel.

Maka dari Mesjid, berbondong-bondong le kami ke PKNS Bangi...aku yakin time tu, mata Wak dah terbayang Nasi ngan sekor Ayam Golek berkepak, terbang melayang-layang depan mata dia...weeweeweewee....

Sampai je kat gerai tu, masing-masing dah order. Agak ramai le yang beratur. Tapi dek ketinggian aku yang boleh tahan kalah Shaquille O'Neal (haha), maka lagi senang le kakak gerai tu nampak aku. Agak dengki le orang lain yang kerdil-kerdil kerana order aku di amik dulu.

Aku pun tak pasti apa yang aku dok pikir time tu, tapi yang aku tau, sampai je meja aku terus ngaaap....

Kitorang borak, sembang, gelak tak hingat dunia...pas penat mentekedarah, si Wak sound aku...

"Oii, tak nak makan ke timun tu? Bak le sini" jerkah Wak sambil sudu dia mencekau timun kat pinggan aku.

Bila sudu dia bertembung ngan sudu aku, tak semena-mena, mata aku menangkap satu imej memalukan yang aku dah buat tanpa sedar...

"Aiik, sejak bila aku makan guna DUA SUDU?!!", lancar selesa (bukan iklan Fabermax) je ayat tu kuar dari mulut aku. Kira cam statement bunuh diri gak la.

"Errr, sebenarnya lagi tadi lagi saya nak bagitau...abang pakai sudu saya yang satu lagi tuh..." celah si Ery buat aku agak blur sekejap. Abis je dia bagitau, terus je mata aku perasan rupenye budak Ery ni makan dengan DUA GARPU!

"Baru nak bagitau, abang dah ngaaap....!", sambung Ery lagi menambah malu tahap gaban aku. Macam direnjat elektrik, muka aku merah padam sambil Wak & the Geng ketawakan aku terkekeh-kekeh cam kena sampuk langsuir.

Arakian...maka, ramaile pengunjung Foodcourt yang melihat aku 'dibahankan' oleh bebudak ni.

Dan kutukan tersebut masih berlangsung hingga ke saat ini.

Inilah yang digelar..SUMPAHAN NASIK AYAM.



12 comments:

  1. pak usu dah cam ank buahnya yg lg sorang :P
    kenangan makan roti canai 2sudu
    wink*

    ReplyDelete
  2. itu pasai aku kata, SUMPAHAN NASIK AYAM...

    nyesal aku bahankan anak sedare aku...ingat ye kawan-kawan, buat baik dibalas baik, buat jahat...jangan buat langsung!

    ReplyDelete
  3. huhu...next time me cuba untuk tidak 'koya' lagi ok... T_T

    ReplyDelete
  4. hahaha terkena ...hati2 pasni

    ReplyDelete
  5. tu le pasai...aku pun tak pasti camne aku buleh tak pasan kaut nasik cam backhoe guna 2 sudu sampai licin pinggan.... HAHAHAHAHAMPEH.....

    ReplyDelete
  6. sumpahan nasik ayam ni jadi kt suma org ke?

    ReplyDelete
  7. citah pun pnah tkena sumpah ke? ikekekekekkee :D

    ReplyDelete
  8. ok la tu kan...at least dpt mkn guna 2 sudu...
    sian je mamat tu kne makan guna 2 garfu..sedey gile kot...ahahaha

    ReplyDelete
  9. ikekekekekekke....cukupla aku dibahankan....

    ReplyDelete
  10. bella: hey, lama tak mai.... :)

    i think its karma kot...dulu pnah bahankan nephew sbb mkn roti canai ngan 2 sudu (pnah tulis dlm previous entry)... what goes around comes around... huhu T_T

    ReplyDelete