Friday, May 7, 2010

Doraemon Pinjamkan Aku Pintu

"Shaolin Kungfu Hoyeee.... Hohoyeee...."

Minggu yang kurang memberangsangkan.


1. Toilet umah aku tak repair-repair lagi. Umah bawah dah bising-bising.... "Oii umah atas, bila nak repair...habis aku bermandi ****??"


2. Laptop aku yang baru menjengah umur 5 tahun sedang nyawa-nyawa ikan. Mengikut 'doktor', hayatnya hanya bergantung kepada aku. Terpulang...sama ada mau tarik saje talian hayatnya....atau biar ia koma.... Owh, Euthanasia memang satu keputusan kejam! 


Tolak ke kedai... "RM200 saya amik. How?", kata bos. Mak aih, setakat dua rat, baik aku simpan buat arkib dalam muzium!!


3. Baru 7 haribulan, tapi poket dah kontang. Bayor hutang keliling-pinggang. Arghhh...sengal. "Megi Cup anyone??"


Adakalanya...aku cuma mau jadik Doraemon, menggunakan pintu suka hati....bolak balik ke depan ke mari. Atau  paling logik pun jadik Stephen Chow. Buat lawak kering, untung-untung kaya raya dengan cuma ketawa dan diketawakan.


Adakalanya aku berharap duit jatuh menjunam dari langit. Ribu-riban. Kalau Juta-juta....cam bohong sangat la pulak kan? HAHAHA [gelakkan diri sendirik]


Ah, mustahil bukan?


Hadapilah saja hidup ini dengan tenang....usah fikir yang bukan-bukan!


Ingat saja Tuhan.

26 comments:

  1. lah...baru cdg nk pinjam doraemon kt ko

    eh, tp x pe bro..
    susah tu kira pintu kesenangan lh..

    p/s - tiwi ngan peti ais aku dh sebulan rosak..aku tetap pura2 steady

    ReplyDelete
  2. salam bro..

    keep ur positive thinking ya ~

    terus mara walau ape pun yg datang :)

    ReplyDelete
  3. saya! saya! saya nak megi kap!

    ReplyDelete
  4. uiks..
    sedih dgr keluhan sebegini.
    bro..satu je yang aku boleh ucapkan..
    selamat menjalani kehidupan~

    yup~ingat Tuhan dan berusahalah untuk terus hidup :)

    semoga Allah permudahkan urusanmu

    ReplyDelete
  5. cobaaaannn.....bak kata pendekat bujang lapok..

    ReplyDelete
  6. ahaha
    bersyukur jer dgn ape yg ade..
    btw, rm2oo?murah gler, jgn jual buat hiasan

    ReplyDelete
  7. lu jadi gigolo la. dapat kondo free.

    ni idea wa paling bernas. takde yang lagi bernas dari ni dah.

    ReplyDelete
  8. megi cup perisa tomyam ek..

    :P

    ReplyDelete
  9. ok la tu 200. laptop mber aku rsak, nak tolak, tokey tu cakap, "jual kat mudah.com pun belom tentu ada org nak beli"

    ReplyDelete
  10. cari keberkatan dalam setiap sen gaji kita..konfem cukup

    ReplyDelete
  11. kihkih..

    aku baru beli megi cintan ni weh.

    nak satu?

    ReplyDelete
  12. citah: laaaa..ko nobita rupenye....pinjamkan aku mesin atm... :D

    ReplyDelete
  13. MELATI: insyaAllah...always positive... baru dpt job freelance...harap2 boleh cover... Alhamdulillah ;)

    *doa saja dan usaha, pasti Dia bantu kan?

    ReplyDelete
  14. miracun: honda cup-70 nak tak? wakaakakakakaka

    ada tayar je ni hah.... :D

    ReplyDelete
  15. chenta: sebalik keluhan, ada syukur... :)

    ReplyDelete
  16. kejora: pendekaT eh? WAKAKAKAKKAKA

    "ini bukan cobaaan, ini betol2 kejadian...", kata Eni kepada Ramlee, Ajis ngan Sudin yg betapa bawah pokok....

    agagagagaaga :D

    ReplyDelete
  17. izad: aku cadang nak frame kan je kat dinding...HUAKAKAKAKAAKA :D

    ReplyDelete
  18. Berd: errr...no komen.... HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  19. hanie: utangkan aku 70 bijik... ngeeee :)

    ReplyDelete
  20. Razman: nice one.... HAHAHAHAHAA... aku pnah dapat offer job kat MUDAH bro....kalo tak senang2 je aku advertise barang2 dlm umah aku yang tak pakai... untung2 bleh beli Ferrarri... HOHO

    ReplyDelete
  21. Firol: tu la yg sewajarnya....nak muhasabah diri nih.... isk isk....

    *byk guna letrik kompeni gaknye....

    ReplyDelete
  22. Farwalis: ada yg 'BESAAAAAAAU punyeeeee' tak? bak aku 5 karton...

    agagagagagagaa :D

    ReplyDelete
  23. koq tu mmg weh..skrg dok kena jangkit sindrom paiseh..tu yg buleh jadi pendekaT tu...

    hahaha...koq, pdn muka!!!..aku x bekap ko..

    ReplyDelete
  24. keluh lidah gigit jari kaki bila citah bertemu koq...

    terasa berada di WWE....

    WAKAKAKAAAKAKAKAKAA :D

    ReplyDelete
  25. ape lg abg arian(agak xbole blah di situ), jd gigolo la bak kate berd...bkn stakat menjunam jatuh dr langit duet tu, for sure jd cm sungai xpenah kering kontang dek kemarau..ngahahaha

    ReplyDelete
  26. bella: bukan setakat tak boleh blah...najis tinge aku gak hampir jatuh ke tanah mendengo nye... hohoho

    wlwpun saiz tubuh & wajah den persis model CK (sila muntah sume), tapi motto hidup den antaranya adalah... "katakan tidak pada kegigoloan"....

    muahahahahhhaa

    ReplyDelete