Thursday, April 23, 2009

COPYCAT! Tak ORI laa...

Nape mesti tiru?

Satu hari saya gi TESCO, kat satu bahagian, mata saya terus tertumpu kat 2 produk...
I accidentally stumbled upon this...iklan produk ni pun slalu keluar kat TV.

(Come on...!!)

Satu produk tempatan, satu lagi produk luar...boleh tak korang identify tang mane yang sama tuh? Ehehehehe....dari gambar yang di cropped, sampailah ke namanye, yang tak lari jauh dari segi ejaan, bunyinye tetap sama....

Persoalannya, sape tiru sape???

Aku ingat balik macam mane dulu iklan yang aku draft pernah kena tibai ngan satu agency....tup2 boleh kuar kat paper...tagline aku yang buat....sakit hati bukan main!!! Penat aku berhempas pulas...aku pun tak tau ape jadi kat kes tu skang...senyap je....

Tapi bile aku dah cool down, I try to look at it in a positive angle...

"Kiranya terer gak aku nih, sampai orang bagerro pun sanggup curik idea aku! Muahahahahahaa (eville laugh!)"
Tersenyum sendirik..... (Pujila diri sendirik, nak sedapkan hati...kui kui kui)

Gilakah aku?!! Ngeeee :D

4 comments:

  1. jadilah diri sendir yang punyai karisma terpuji..:)

    ReplyDelete
  2. azlan: tak tau mana lagi sedap...takut rasenye lebih kuang je cam 'Tora datang lagiiiii' :p

    AyuC: yup, to be a charismatic & uniquely me...hehe...its all that matters kan... :)

    ReplyDelete